hvilken chlorella er bedst

Chlorella giver dig gode næringsstoffer som protein

Chlorella er noget forholdsvist nyt, som du muligvis har læst i et magasin omkring krop og sundhed. Forskning har de seneste år givet os utrolig meget igen inden for krop og sundhed.

Men hvad er Chlorella? Hvad er fordele og ulemper? Er det godt til dig? Og hvad med anvendelse og dosering? Disse ting er hvad vi prøver at give den korte svar på her.

 

Chlorella – hvad er det?

Chlorella er faktisk en alge der består af en god sammensætning af næringsstoffer, hvor Chlorella bl.a. indeholder klorofyl.

Med andre ord, så er Chlorella en encellet smaragdgrøn alge. Chlorella er dog ikke som alle andre alger, da Chlorella hverken har rod, blade eller stilke, hvilket gør det til ene og alene en celle. Som sagt har Chlorella klorofyl, hvilket kun kan dannes ved sollys. Faktisk, er den grønne farve på en plante et udtryk for hvor rig den er på klorofyl.

Jo mere klorofyl en plante har, jo grønnere er den.

Foruden klorofyl, så har Chlorella også et højt indhold af protein. Her er der tale om hele 60g protein pr. 100g, hvilket er blevet et veletableret kosttilskud i Asien, hvor det nu så småt spreder sig til Europa.

Som du kan se, så indeholder Chlorella rigtig meget af det gode for kroppen, hvorfor det ikke er underligt at det er blevet populært i det østlige – og mon ikke det også sker i det vestlige?

 

Chlorella’s fuld profil af næringsstoffer pr. 100g:

Energi1450 KJ / 343 kcal
Fedt2,3g (heraf 0,6g umættede fedtsyrer)
Enkelt umættede fedtsyrer0,3g
Flerumættede fedtsyrer1,3g
Kulhydrater13,8g (heraf 0,4g sukkerarter)
Protein60,7g
Kostfibre12,4g
Salt0,2g

 

 

3 forskellige produkter med Chlorella indhold

Den Grønne Perle

Pureviva Chlorella

Hvad er det?

Vi ved nu at Chlorella er en encellet alge (mikroalge), der på grund af rige indhold af de forskellige næringsstoffer som vi mennesker har brug for, bliver brugt som et kosttilskud – men hvad er det helt præcist at dèt kan gøre som kosttilskud?

  • En god proteinkilde: Som du allerede ved, så er Chlorella svimlende rig på protein. Ved mange andre proteinkilder kan der godt være en mængde af andre næringsstoffer som muligvis ikke er den helt optimale for kroppen – eller for måske din krop. Produktet har det hele og meget af det, hvilket gør den til en fantastisk proteinkilde som din krop vil takke dig for.
  • Slut med dårlig ånde og anden kropslugt: Du kan med fordel blande den anbefalede dosis af Chlorella i et glas vand, røre rundt og drikke det langsomt. Dèt har samme virkning som de mange ”anti-dårlig-ånde ”-produkter vi ser ude i butikkerne, da Chlorella nemlig danner en form for lag på slimhinderne som du hverken kan smage eller mærke, men som er med til at holde munden ren. Dette kommer videre ud i kroppen når du har drukket det, hvilket med tiden vil mindske kropslugten på eventuelle varme sommerdage og/eller ved hårdt fysisk arbejde.
  • En fantastisk udrensning i kroppen, som du alligevel ikke får gjort nok: Kan bruges som en udrensningskur. Du har muligvis læst om en udrensningskur før, hørt om det, tænkt på at du skulle prøve det, men alligevel aldrig fået det gjort. Det er sundt at udrense kroppen engang i mellem for alle de giftstoffer vi indtager og render rundt med. En typisk udrensning kræver blot 2 trin – 1. afgiftning, 2. opbygning. Chlorella går ind og leger skraldemand i kroppen ved at sortere giftstofferne så de bliver bearbejdet af kroppen.
  • Uundværligt kosttilskud for veganere: Hvis du er veganer/vegetar, eller kender nogen som er det, så bør du foreslå dem at tage tilskuddet. Dèt er 100% naturfremstillet helsekost produkt – og muligvis det bedste af dem på markedet.

Er der ulemper ved Chlorella?

Der er nogle mindre symptomer du kan støde på, såfremt du starter på en ”Chlorella-kur”.

Du kan i starten opleve at din mave rumler lidt, du har mere luft i maven end normalt og løs afføring, hvor det blot ikke er en sammenhængende masse.

Du vil også kunne opleve at dit urin bliver grønligt på grund af det høje indhold af klorofyl. Dette kan vi også opleve ved at spise mange rødbeder, hvor vores urin kan være rødligt.

Dette er dog på ingen måde farligt og kan derfor betragtes som en mindre personligt festligt indslag til din hverdag.

Anvendelse og dosering

Chlorella kan typisk fås som pulver og som tabletter. Det er sjældent du kan finde hvor det er 100% alger – men det kan dog lade sig gøre med lidt held.

Om ikke andet, så er både pulverform og tabletter helt perfekt som kosttilskud.

Tabletter

Det er forskelligt fra producent til producent, hvor stor mængden er af Chlorella i tabletterne. Derfor bør du altid indtage den anbefalede dosis, hvilket godt kan være op omkring 10 tabletter om dagen, fordelt over 3 doseringer.

Pulverform

I pulverform er typisk hvor du får mest Chlorella i en dosering. Det er dog ikke alle der kan klare dens kraftige smag, hvorfor folk typisk bruger det i juice og smoothies. Hvis du vil have pulverform og blande det op, så er det typisk 1-2 spiseskeer om dagen, som du kan forvente at skulle indtage for maksimal udbytte.

Din kommentar?