hvordan spises bukkehornsfrø

Bukkehornsfrø har en god antioxidant virkning på din krop

Bukkehornsfrø er muligvis noget du har hørt rundt omkring i krogene. Det kan være ordet bukkehornsfrø er dukket op i vokabulariet på samme måde som hørfrø, quinoa og ciafrø. Det er noget nyt og smart, noget som du måske har set på Instagram fra nogen du følger, eller måske noget du har læst i et ugeblad. Bukkehornsfrø er ”det nye”. Men hvad er det? Hvad gør at bukkehornsfrø bliver omtalt i det daglige?

 

Bukkehornsfrø – hvad er det?

Bukkehornsfrø er en plante. En urteplante. Denne plante vokser i Nordafrika, Sydøst Europa og i Mellemøsten. Bukkehorn er en plante med en usædvanlig krydret duft, hvilke du faktisk vil associere og genkende fra almindelige krydderurter. Selve frøene er dem vi har fokus på og ikke planten. Det er nemlig bukkehornsfrø som tager opmærksomheden – og faktisk har du stødt på bukkehorn før.

Bukkehornsfrø finder du nemlig i karry og gurkemeje. Karryens helt unikke duft skyldes nemlig bukkehorn og kan i mange tilfælde sammenlignes med lignende krydderier.

Som du sikkert har hørt, og måske også kan fornemme, så er bukkehornsfrø noget helt særligt. De indeholder stoffer der har en god antioxidant virkning på vores kroppe, hvilket gør at frø fra bukkehorn har været brugt som naturmedicin i mange år mod:

→ Feber

Halsbrand

→ Tarmproblemer

→ Betændelse

→ Forgiftning

→ Mavesår

Foruden ovenstående, så har bukkehornsfrø også været benyttet i forbindelse med:

→ Bylder

→ Nyresygdomme

→ Tuberkulose

→ Impotens

→ Tab af hår

→ Kronisk hoste

 

Vi har alle sammen oplevet mindst ét af ovenstående ærgerlige scenarier i vores liv, hvor vi godt kunne bruge noget der fik vores immunforsvar til at bekæmpe den pågældende sygdom hurtigere – sådan vil det altid være. Så måske vi skal give bukkehornsfrø et forsøg, næste gang vi fejler noget?

 

3 forskellige kapsler med bukkehorn

Boswelli & Curcuma

Natur-Drogeriet

ND-Phyton bukkehorn

Hvad bukkehornsfrø kan gøre for din krop

Her får du en kort oversigt over hvad bukkehornsfrø kan gøre for din krop:

  • Kan sænke dit kolesteroltal: Når kolesteroltallet skal sænkes, så er det såkaldte polysaccharider som bekæmper kroppens niveau af kolesterol, eftersom polysaccharider nedsætter din tyktarms optagelse af galdesalte. Grunden til at bukkehorn kan være med til at sænke dit kolesteroltal er at de indeholder polysaccharider.
  • Kan neddæmpe symptomerne på overgangsalder og PMS: Bukkehornsfrø indeholder også næringsstoffet kolin, som bruges hos kvinder til at bekæmpe de hårde overgange der sker i kroppen ved overgangsalder og ved PMS. Derudover så forbedre kolin også din hukommelse, din evne til at lære og at koncentrere dig.
  • Kan sænke dit blodsukker: Der er foretaget undersøgelser på dyr med diabetes, om hvorvidt bukkehornsfrø kan være et supplement til et stabilt blodsukker. Der er blot foretaget få målinger på mennesker, men indtil nu har der ikke været noget der har afkræftet virkningen af bukkehorn på blodsukkeret.
  • Gør dig stærkere: For 9 år siden (i 2010), blev der foretaget en undersøgelse hos folk der dyrkede styrketræning mindst 3 gange i ugen. Disse forsøgspersoner skulle prøve at indtage 500 mg ekstrakt udvundet af frø fra bukkehorn. Forsøget gik ud på at 2 grupper skulle udøve nøjagtigt de samme øvelser det samme antal gange, spise nøjagtigt ens og lige meget mad, hvor resultatet viste at de der har taget ekstrakt, fik et betydeligt større udbytte af forløbet.

Foruden ovenstående, så er bukkehorn også:

  • En alternativ kilde til vitaminer og mineraler
  • God ved betændelser

Hvordan tager du bukkehornsfrø?

Bukkehorn er typisk noget du køber som hele frø. På denne måde står du i princippet frit for om du vil sluge dem, lave pulver ud af dem, eller hvordan du helst vil indtage bukkehorn.

De fleste vælger at sluge bukkehornsfrø kapsler 2-3 gange om dagen. Den anbefalede mængde kan være moderat og står altid på emballagen.

Din kommentar?