Overvejer du at komme i gang med kettlebells? Måske du bare mangler en billig kettlebell til samlingen? Så skal du helt sikkert overveje de gode og billige kettlebells du finder i denne guide/test her på CSL til dit træningsudstyr til hjemmet.

Du kan finde rigtig mange gode kettlebell øvelser der træner hele kroppe her i 2018. Med den rette træning og de forskellige vægte, så har du en yderst god måde at bygge muskler samtidig med, at du forbrænder fedt. Det er hvad du kan opnå med kettlebells fremfor f.eks. en romaskine, crosstrainer, løbebånd, motionscykel eller meget andet lignede fitness udstyr der er primært fokuseret på cardio træning.

Der findes mange forskellige slags kettlebells i lige så mange prisklasser. Her skal du gøre op med dig selv, om du vil have de billigste fra Harald Nyborg, eller om du vil ofre det lidt mere på f.eks. competition kettlebells som du finder ved Getbig her, og så få vægte i den bedre kvalitet.

Vælg blandt disse typer af blandt kettlebells, der kommer i den gode kvalitet og pris

Hvad er kettlebells træning?

Hvis du er i tvivl om hvad kettlebell er for noget, så er det en massiv kugle med indstøbt håndtag i.

Oprindelsen er fra Rusland, hvor især de militære Spetsnaz styrker gjorde brug af træningsredskabet, og velsagtens også var med til at sprede anvendelsen af disse runde vægte i resten af verden.

Du får en god træningsform med det alsidige træningsredskab, for kettlebell øvelserne er ofte af den eksplosive karakter. Den eksplosive træninger giver den gode muskelopbyggende træning og sund kredsløbsstimulans, netop ved hjælp af de mange øvelser der træner flere muskelgrupper på en gang.

Der findes heldigvis mange gratis og betalende øvelser, hvor du f.eks. som kvinde kan bruge Bogdanovas træningsprogrammer ”Skyhøj forbrænding”, ”Veldrejet” og resten i hendes program, der fokuserer på at lave den gode og nemme hjemmetræning til kvinder der ikke ønsker at træne i timevis.

At træne med kettlebells har så den ulempe, at du fra start skal bruge 2-3 gode kettlebells i forskellige vægtklasser, så den udgift skal man gøre op med sig selv.

 

Hvilke kettlebells er bedst?

hvilke kettlebells til hjemmetræning?

Hvis du er helt nybegynder med kettlebells, så er det store spørgsmål jo nok:

Hvilket vægt i Kettlebells skal du vælge?

  • Et godt udgangspunkt for kvinder vil være at købe 3 vægte i 4 kg. 8 kg. og 16 kg.
  • Til mænd vil vægt variationen være 8, 16 og 24 kg.

Grunden til denne kombination er, at der er en del forskellige dødlift, squat og kettleswings øvelser der kræver lidt mere vægt på end de små klasser, og derfor skal man have den varierende vægtstørrelse i form af flere vægte.

Vægten er selvfølgelig forskellig for alle, men ovenstående kombinationer dækker meget godt udgangspunktet i gennemsnit for mænd og kvinder. Når man har fundet vægten, så skal man selvfølgelig også finde ud hvad slags kettlebell.

Hvad skal man kigge efter for at vælge den bedste slags?

De dyrere og måske bedre modeller kunne f.eks. være competition kettlebell som er certificerede konkurrence kettlebells. Grunden til at disse er gode, er at de kommer med en god ergonomi og balance og ikke mindst samme størrelse i alle vægtklasser. Derudover, så kommer de med en dejlig plan bund så kuglen ikke vælter, hvilket især de noget billigere fra Harald Nyborg gør. Håndtaget er også noget bedre i kvalitet end de helt billige, for du får et glat overflade der sikrer dig det gode grab og skåner huden(hård hud).

skab den gode alsidige træning med gode billige kettlebellsPrisen vs. kvalitet skal man selvfølgelig gøre op med sig selv, men i det lange løb er det som regel givet godt ud.

Materialet som ”bolden med håndtaget” er lavet af, kan købes i stål som f.eks. mange Competition kettlebells er lavet af, jern som især tunge kettlebells ofte er lavet af, kunststof materiale der ikke er hårde mod dit gulv og så Vinyl kettlebells.

Materialet er også en vigtig faktor at overveje for f.eks. er det stort set umuligt at ødelægge competition kettlebells, hvor jern jo har den fordel, at man kan lave tunge vægte i lille form, men selvom de er solide er de ikke umulige at ødelægge. Kunststof kettlebells er billigere med de går ret nemt i stykker, hvor Venyl kettlebells holder lidt bedre end kunststof, men går væsentlig nemmere i stykker end jern og stål.

De nævnte ting er hvad du skal kigge efter, når du skal finde den gode og billige kettlebell til hjemmetræningen. Husk på at du måske kommer til at bruge disse vægte mere end et par gange. Hvis du altså vil gøre noget ved træningen, så er det værd at overveje, om de helt billige kettlebells måske er et dårlig køb i sammenligning end de lidt dyrere i bedre kvalitet.

 

De gode slags kettlebells til den fornuftige pris

Som du lige har læst, så skal man tage højde for et par ting når man skal finde ud af, hvilke vægte man skal have. Derudover, så brug disse gode tips i dit valg også, for tag med i overvejelsen at vægten skal støbt i et stykke, har et glat håndtag så huden ikke bliver smadret eller hård hud og køb dine kettlebells med let afrundet håndtag fremfor trekantet håndtag, så du sikrer det gode greb i din træning.

Gode vægte i både pris og kvalitet er den nedenstående udvalg, hvor der er vist vægtklasser i 4 + 8 kg. i forskellige materialer.

 

Plastik kettlebells

køb en god billig plastic kettlebell til hjemmetræningen

Forhandler: Nettofitness

Pris for 4 kg. vægt er 24 kr.

Pris for 8 kg. vægt er 89 kr.

Hvis du søger efter en billig serie af kettlebells til hjemmet, så kunne denne model der er lavet i plastik og med cement indeni, være den rigtige for dig til træningen i hjemmet.

Du får en kettlebell i ganske god kvalitet der er skabt til hjemmetræning, der kommer i et neutral og stilrent design. Størrelserne går fra 4 kg. og op til 20 kg. hvilket dækker de fleste behov når de skal træne styrke og forbrænde kalorier. Du får en ganske fin kettlebell til almindelig brug, og samtidig til en ganske fornuftig billig pris.

 

 

Kunststof kettlebells

køb en kunststof kettlebell til at skåne gulvet

Forhandler: Getbig

Pris for 4 kg. vægt er 39 kr.

Pris for 8 kg. vægt er 89 kr.

En billig kettlebell serie i kunststof med en god belægning til at skåne gulvet, kunne være det gode alternativ til plastik eller støbejerns modellerne. Du kan nemlig vælge at købe dine kettlebells i kunststof, der kommer til en god billig pris, men hvor kvalitet og holdbarhed måske ikke er lige så god kettlebells i andre materialer.

Fordelen ved kunststof er den billige pris og de skåner gulvet. Ulemperne er at de ikke er så holdbare og ikke holder til at blive tabt eller smidt på gulvet.

 

 

Vinyl kettlebell

køb de billige vinyl kettlebells til hjemmet

Forhandler: Nettofitness

Pris for 4 kg. vægt er 59 kr.

Pris for 8 kg. vægt er 139 kr.

Vinyl kettlebells ligger i billige pris ende, og selv om de ikke er så holdbare som jern eller competition modeller, så er det dog en god billig vægt til den funktionelle træning derhjemme.

Med denne model i vinyl og støbejern, får du et godt træningsredskab der samtidig er beklædt med en slidstærk vinyl overflade.

 

 

Peak Fitness jern kettlebells

brug de gode peak fitness jern kettlebells

Forhandler: Fitnessgruppen

Pris for 4 kg. vægt er 99 kr.

Pris for 8 kg. vægt er 159 kr.

Støbejern giver dig volumen og holdbarhed i forhold til plastik eller kunststof materiale. Peak Fitness kettlebells i jern kommer samtidig i en god kvalitet hvor kuglen er betrukket af et kraftig lag neopren til beskyttelse af guvlet.

Det er selvfølgelig en smagssag om man ønsker forskellige farver i de forskellige størrelser af kugler, men det er nemmere at kende forskel på dem. Hvis du ønsker en god holdbar kugle og samtidig i den gode kvalitet, er disse Peak fitness kettlebells absolut et ganske godt valg.

 

 

Billige stilrene støbejerns kugler

køb kettlebells i jern til hjemmetræningen

Forhandler: Getbig

Pris for 4 kg. vægt er 59 kr.

Pris for 8 kg. vægt er 149 kr.

En anden slags kettlebell i jern materiale, er denne traditionelle model af den russiske træningskugle.

Du finder størrelser fra 4 kg. og op til 40 kg. så der er mulighed for at finde de helt rigtig vægt kombinationer for alle brugere med denne jern model. Håndtaget i fuld støbejern kommer med den glatte overflade så du ikke ødelægger hånderne.

 

 

Performax støbejernskugle m. gummi belægning

køb den gode jernkettlebell med gummi belægning

Forhandler: Nettofitness

Pris for 4 kg. vægt er 89 kr.

Pris for 8 kg. vægt er 199 kr.

Hvis du ønsker den flotte kettlebell, der samtidig også skal komme i den gode kvalitet til brug, så er disse Performax jernkugler måske lige præcist det du leder efter.

En god støbejerns kettlebell med stødabsorberende gummioverflade til beskyttelse, og et lækkert flot håndtag der er forkromet. Perfekt til både at have stående i fitnesscentret, personlig træner eller hvis du bare ønsker det flotte sæt på dit kettlebell stativ i hjemmet.

 

 

Competition kettlebells

køb de bedste kettlebells til træningen

Forhandler: Getbig

Pris for 4 kg. vægt er 270 kr.

Pris for 8 kg. vægt er 280 kr.

Competition modellen er nok den bedste kettlebell som du kan finde.  Du får med denne model, en kettlebell i absolut topkvalitet, da den også bliver brugt af fitnesscentre og i officielle konkurrencer.

Hvis du vil tage træningen seriøst, og derfor ved, at man ret ofte vinder på det rigtige udstyr, så skulle du overveje disse competition vægte der kommer fra 8 kg. til 48 kg. klassen. Competition er mere holdbare end nogen af de andre modeller, og grebet på Competition er tyndere og bredere, samtidig med at omfanget på kuglen altid er i samme størrelse.

 

 

Billig justerbar jern kettlebell

justerbar og perform better kettlebells

Forhandler: Getbig

Pris: 499 kr.

Materiale: jern

Hvis du ikke har meget plads, kunne du overveje en justerbar kettlebell. Det at have 6-7 kettlebells stående tager plads, og her er denne “kugle” jo oplagt. Ulempen ved justerbare vægte er, at man skal skille dem ad og finde rigtig vægt, samle igen og så virker det stadig lidt ustabil i forhold til en fast enhed.

Maksimal vægt på denne justerbare er 15 kg.

 

 

Kettlebell træning

Vægtene er ideel til dynamisk træning, og hvis du tænker kettlebells hvor ofte skal man så træne, så er det ret lige ud af landevejen, for svaret er jo ofte du kan, alt afhængig af hvad du vil opnå.

Der findes heldigvis masser af forskellige øvelser, der giver den gode overall træning for kroppen, og ligegyldigt om du træner 3x15 minutter om ugen eller 7x60 minutter om ugen, så vil du mærke en forbedring i fysikken, det kræver dog bare de gode øvelser.

Du kan med fordel se denne video der har et overskueligt træningsprogram, som både mænd og kvinder kan give sig i kast med, bare husk hvis du er nybegynder, at få styr på teknikken før du presser dig selv.

 

 

 

 

Et godt nybegynder træningsprogram med kettlebells der er forholdsvis nemt, finder du i denne video, hvor du får vist det gode program til at komme i gang, og så kan du ellers bygge videre, f.eks. med inspiration fra disse 22 kick ass kettlebell øvelser.

Se videoen her og kom i gang med at træne de gode øvelser der kun tager omkring 20 minutter alt i alt.

 

 

 

 

Gem

Sending
User Review
5 (1 vote)