Brug balancepude guide til at finde den bedste

Balancepuder til din genoptræning, koordinations- eller balancetræning

Har du overvejet om en balancepude kan være det perfekte træningsudstyr til din genoptræning, koordinations- eller balancetræning?

Måske du bare ønsker en anden træningsform til at styrke din core, led og generelle kropsholdning hvor puden af skum eller luft kan udgøre en hurtig gang fitness derhjemme frem for transport og tid i fitnesscentret?

Hvis du har oplevet skader eller måske har efterveer af skader, så er udstyr som skråpuder, vippebræt eller balancebræt ofte med til at styrke musklerne omkring knæet eller ”genoprette” en lidt forkert belastning. Her kan puden med luft til den stående eller siddende træning måske også være fordelagtigt for dig.

Fordele til hvad, hvorfor, hvordan og hvilke puder der kunne være fordelagtige, kan du finde i denne lille guide der skulle give svar på de mest gængse spørgsmål angående balancepuder i 2021.

 

3 gode modeller til forskellig brug

Abilica Soft Balance

Perfekt siddepude

Bosu Pro

Godt træningsredskab

Med skum

Perfekt til arbejdspladsen


 

Hvad er en balancepude?

Puden kan være det gode og måske bedre alternativ til træning på fitnessbolden til genoptræning eller forebyggelse f.eks. ved at træne rygmuskulaturen. Med de forskellige øvelser på balancepuden træner du din koordination og balance. Selve puden er fyldt med luft(kommer også med skum), som når du bruger den, skaber en naturlig bevægelse i puden der anstrenger dine muskler netop fordi du skal holde balancen.

De gængse modeller kommer med to forskellige sider. Den ene side er glat mens den anden side er nubret, der kan komme som små runde pigge eller ringe.

Da puden virker med luft i, kan du regulerer luften i puden så træningen bliver hårdere eller lettere, hvilket er tilrådeligt at bruge i en balancepude og rygpuder hvis du har dårlig knæ, hofte og andet så du ikke overanstrenger.

 

Fordele ved en balancepude?

  • Bruges til genoptræning og skadeforebyggelse indenfor fysioterapien
  • Billigt træningsudstyr der styrker din generelle sundhed
  • Kan bruges til at styrke kroppen på samme som måde som pedaltræner, TRX slyngetræner m.m. mens du sidder og arbejder eller studerer
  • God til folk med svage led og muskler
  • Fylder ikke specielt meget og kan tages ud og væk hurtigt
  • Kan bruges både stående, siddende og liggende

 

Hvad træner du med en balancepude?

Du træner din balance, koordination og reaktionsevne med den normale balancepude. Stående sker det ved at dine muskler bliver anstrengt og styrket. Her er det hovedsageligt knæ, ankler og fødder du træner når du står op.

Hvis du sidder på puden mens du f.eks. arbejder, kan du træne ryg og mave der kan modvirke rygsmerter og styrker din core samt rette din kropsholdning op.

 

Hvem er balancepude for?

Det er et godt stykke træningsudstyr som vi alle kan have gavn af. For du kan bruge puden mens du sidder på kontorstolen og arbejder, helt ligesom du kan lave træning mens du ser nyheder eller andet i hjemmet.

Balancetræning er godt for alle, men især hvis du har en dårlig balance der kan komme efter skade eller ved slid på f.eks. knæ, hofte eller led. Her vil puden nemlig hjælpe dig til at styrke de små muskler der afhjælper styrken i knæet, og kan gøre smerterne ”mindre” hvis du lider af bruskmangel fra led eller måske korsbåndsoperation.

En balancepude siges også at kunne styrke koncentrationen ved børn, så de sidder mere roligt på en stol.

 

Balancepude til børn?

Du kan bruge denne pude som siddepude til børn så den urolige dreng eller pige sidder mere stille.

Der er lavet undersøgelse af, at urolige børn ofte oplever positive egenskaber ved at sidde på en bevægelig pude. Det styrker koncentrationen så barnet kan sætte mere fokus på de ting der ligger lige foran.

siddepuden styrker selvfølgelig også børns rygmuskler helt på højde med voksne.

 

Hvilke modeller?

Vi har i denne test fundet udvalgte gode modeller, så har du noget af sammenligne med. Vælg ud fra dit behov og ikke pris hvor du ikke nødvendigvis vil få glæde af den helt billige, helt ligesom den helt dyre måske er overkill i forhold til dit brug.

 

Abilica Soft Balance – God at sidde på

ForhandlerTotalprisLæs mere
299,00 Til butik →
405,00 Til butik →

En ganske fin pude Fra Abilica på 35 cm. i diameter der kan bruges både til at stå, sidde eller ligge på(Abilica Big Balance kommer med en diameter på 45 og pris på 4-500 kr.).

Puden kommer i blød plast og fyldt med luft der gør den velegnet både til koordinationstræning og balanceøvelser. Prismæssigt er den ikke billig i forhold til så mange andre modeller, men du får en bedre kvalitet i materiale der giver en længere holdbarhed, hvilket du som regel betaler det mere for.

Til træning er den velegnet til at lave øvelser både stående og liggende, der er fordelagtigt til genoptræning og styrkelse af balancen. Overfladen er glat på den ene side og kommer med små knopper på den anden, der som bonus giver massage af dine fødder. Kombinerer med en foam roller til at træne ryggen.

 

 

 

 

Abilica Soft Step – Perfekt til at alt træning

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.149,00 Til butik →
1.295,00 Til butik →

Bilica Soft Step balancepade er en noget dyrere model. Puden kommer i en stor størrelse, der kan byde på den hårdere fysiske udfordring end begynder niveauet som genoptræning ligger på. Den kan selvfølgelig også bruges til dig der skal genoptræne musklerne i led eller knæ efter operation eller skade, hvor balancetræning er den vigtige del til at styrke de små muskler.

Puden der kan bruges på begge sider giver mulighed for at træne styrke, stabilitet, udholdenhed, koordination, bevægelighed og kropskontrol. Her kan du kombinerer den sammen med andet motionsudstyr til hjemmebrug som yogaudstyr, sjippetov og måske nogle kettlebells.

En forholdsvis dyr skridsikker pude i stor størrelse med 55 cm. i diameter, der dog giver dig mulighed for at opnå en rigtig god træning.

 

 

 

 

Bosu Pro – Populær til allround træning

ForhandlerTotalprisLæs mere
1.345,00 Til butik →
1.375,00 Til butik →
1.619,00 Til butik →
1.625,00 Til butik →
1.995,00 Til butik →

Boso Pro er en populær balance træner der blandt andet bruges til pilates og andet, hvor den almindelige pilates bold måske ikke indgår. Du kan nemlig både sidde, ligge, gå, løbe, steppe, hoppe, hinke, sjippe eller jogge på en Bosu Pro balancepude. Den er ikke billig. Men den er til gengæld det gode og sjove alternativ til vippebræt, stepbænk eller kan bruges som en mini trampolin.

Du kan bruge Bosu puden til den hårde fysiske og anderledes træning, eller kan bruges som det gode redskab til genoptræning hvor balance og koordination er hovedformålet.

Puden fra Bosu kommer i en god holdbar kvalitet der kan give dig høj intensiv træning eller den rolige hvor kroppens skal udfordres stille og roligt med funktionel træning.

 

 

 

 

Dynair Kids siddepude til børn

ForhandlerTotalprisLæs mere
259,00 Til butik →

Hvis du har et uroligt barn der ikke kan sidde stille på en stol, kan denne siddepude fyldt med luft være det gode ergonomiske valg til skole og hjemmet.

Din dreng eller pige vil få en levende oplevelse af at sidde på en pude der bevæger sig, helt ligesom den store træningsbold giver. Det gør nemlig at ryggen blive aktiveret til at opnå den korrekte siddestilling.

Der er ingen garanti for at dit barn bliver i stand til at være mere fokuseret af sidde på puden der kommer i 30 x 30 cm. størrelse.

 

 

 

 

Balancepude med skum

ForhandlerTotalprisLæs mere
339,00 Til butik →

Hvis du skal genoptræne fod, knæ eller aflaste og styrke lænd og ryg, kan en balancepude med skum frem for luft, være ganske fordelagtig også. Perfekt som alternativ til et vippebræt eller andet, hvor et hævesænkebord og puden kan give dig en god træning mens du arbejder.

Perfekt til dynamisk træning da puden af skum helt ligesom luft, stiller krav til at dine muskler skal samarbejde og stabiliserer kroppen. Det kan godt lige kræve lidt tid at komme i gang med at stå på den når du samtidig skal arbejde, men du vil hurtigt opdage positive resultater når du skal stemple ud for dagens arbejde.

 

 

 

 

Abilica Big Balance

ForhandlerTotalprisLæs mere
450,00 Til butik →

Abilica Big Balance er kurvet og kan være det simple redskab du kan tage med dig.

Abilica puden kan bruges stående, siddende og liggende så du kan træne de fleste træningsøvelser.

Velegnet til alle aldersgrupper hvad enten du genoptræner eller trænger til at styrke din balance og muskulatur. Da indholdet er luft, kan du selv definerer sværhedsgraden.

Puden er i kraftig gummimateriale og måler 45 cm i diameter.

Der medfølger træningsprogram og pumpe til puden der koster lige under 500 kr.

 

 

 

 

XL Balancepude

ForhandlerTotalprisLæs mere
449,00 Til butik →

Hvis du har et stillesiddende arbejde kan en pude som denne XL balancepude, måske være med til at give din en krop noget tiltrængt bevægelse.

XL puden er et nemt og godt træningsredskab som du kan bruge på kontoret eller i privaten.

Puden kommer i blå farve, måler 48 x 48 cm og kommer i en tykkelse af 6 cm.

Materiale er i skum og er nemt og hurtig at gøre rent.

Køb puden til stabilitet, muskelopbyggelse og balance træning på arbejde eller hjemmet.

 

 

 

 

Thera-Band Stabil Træner pude

ForhandlerTotalprisLæs mere
449,00 Til butik →

Thera-Band Stabil Træner Balancepude er en anden god pude til genoptræning og generel træning af balance og stabilitet.

Du kan få denne pude fra Thera-Band i sort, blå eller grøn farve alt efter præferencer.

Puden kommer i 4-500 kr. prisklassen og kan være et godt alternativ til de dyrere modeller i samme type pude.

Brug puden derhjemme foran fjernsynet, udendørs eller andet sted, og styrk din krop med ganske få minutters træning henover dagen hvor den i samspil med andet træningsudstyr kan hjælpe dig godt på vej.

 

 

 

 

Halv balance bold

brug en halv balance pude til forskellige øvelser

ForhandlerTotalprisLæs mere
799,00 Til butik →

Du finder meget forskellig træningsudstyr som bokseudstyr, boksehandsker, håndvægte, slyngetræner, vippebræt og selvfølgelig balancepuder. Og her kan denne halv balancepude eller bold måske opfylde dit træningsbehov.

Du får en halv balance bold på 60 cm. til balance, koordination og muskeltræning. Bolden kan bruges både som vippebræt, balancepude men også som stepbænk til den lidt hårdere konditionstræning. Helt ligesom halv bolden er velegnet til genoptræning med f.eks. dynamisk stabilitet.

 

 

 

 

Togu Jumper

ForhandlerTotalprisLæs mere
79,00 Til butik →
1.619,00 Til butik →

Togu Jumper kommer i den høje prisklasse som Bosu puden.

Du får en funktionel træning til udholdenhed, koordination og balance med denne pude. Den kan fungerer som stepbænk, vippebræt eller som mini trampolin udover balancepude funktionen. Du vinder også meget ved at bruge puden til genoptræning og dynamisk stabilitet.

En pro pude der ofte benyttes til holdtræning, hvor robusthed og muligheder for en god ydelse, er et krav.

Velegnet både til børn og voksne.

Størrelsen kommer i enten 36 x 18 eller 52 x 24 cm.

Materiale er fremstillet i slidstærk ruton og farve er rød med sort buet bund.

 

 

Træn balance med balancepude

 

kilder:

No Responses

Din kommentar?