brug ankelvægte test til at finde den bedste

5 ankelvægte der kan være perfekt til din træning, løb, genoptræning

Hvis du vil optimerer din træning, kan du bruge træningsudstyr som vægtveste eller håndleds- og ankelvægte under løb, udholdenhed eller styrketræning.

Du styrker musklerne med en ankelvægt, hvor du kan forbedre styrken f.eks. under løbetræning, i forhold til fodbold eller håndbold, vandre, genoptræning eller du træne kroppen med vægte sammen med diverse øvelser på træningsmåtten. Helt ligesom vægtene kan bære rundt om anklerne i hverdagen og derved styrke dig.

Du finder mange forskellige ankelvægte, hvor vi har samlet de bedste/populære modeller i denne test/guide til det nemme og hurtige overblik.

 

cPro9 justerbar ankelvægt

køb de justerbare ankel- håndledsvægte

ForhandlerTotalprisLæs mere

cPro9 justerbare ankelvægte kommer i vægt størrelser der kan justeres fra 200 gram og op til 3 kg. En god holdbar model der har den helt store fordel, at du kan ændre vægten. Som nybegynder kan det være en god fordel at starte blødt til at tilvænne benene til den ekstra vægt.

cPro9 ankelvægten har velcro lukning og sidder ganske komfortabelt om anklen. Kan tages hurtig af og på som et nemt træningsudstyr.

 • Pakke: 2 enheder
 • Lukning: Velcro
 • Justerbar
 • Vægt: 0 – 3 kg

 

 

cPro9 ankel- og håndledsvægte

cPro9 Ankelvægte og Håndledsvægte med velcro spænder

ForhandlerTotalprisLæs mere

cPro9 håndleds- og ankelvægte der kan købes i 0,5 kg. 1 kg. 1,5 kg. 2 kg. og 2.5 kg. vægtstørrelser. Den viste model vejer 2,5 kg. og er den dyreste. Modellen er i blå farve, mens de andre størrelser har andre nuancer.

Dimensionerne er 38 x 17,5 cm. med en velcro på 28 cm.

 • Lukning: Velcro
 • Vægt: 0,5, 1, 1,5, 2, 2,5 kg

 

 

Billig ankel- og håndledsvægte

håndleds- og ankelvægte bindes rundt om håndled eller ankel

ForhandlerTotalprisLæs mere
69,00 Til butik →

Billig håndleds- og ankelvægtsæt indeholdende 2 vægte. Her går størrelserne i sæt fra 1 til 10 kg. Hvor 2 x 0,5 kg. vægte som vist her, koster 59 kr. Og det dyreste sæt på 2 x 5 kg. koster 299 kr.

Et godt, robust og ganske komfortabel sæt til at vandre, løbe, gymnastik eller måske til genoptræningsøvelser med ekstra vægt.

 • Sæt med 2 stk
 • One Size
 • Materiale: Polyester
 • Vægt: 1 til 10 kg (fordelt over 2 vægte)

 

 

Oliver ankelvægte 2 x 1,5 kg

find ankel- & håndledsvægte i forskellige vægtklasser

ForhandlerTotalprisLæs mere
199,00 Til butik →

Oliver Ankelvægte der kan købes i 2 x 0,5 kg. 2 x 1 kg. 2 x 1,5 kg. og 2 x 2 kg. størrelser. Den viste model er på 2 x 1,5 kg. og helt ligesom de andre viste modeller, kan den bruges til mange forskellige øvelser til gøremål.

Sættet lukkes med rem og sidder komfortabel på benene under træningen.

 • Sæt med 2 stk
 • Vægte: 0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg

 

 

Aserve håndleds- og ankelvægte 2 x 2 kg

kb 2x2 kg vægte til genoptræning

ForhandlerTotalprisLæs mere

Aserve ankelvægte på 2 x 2 kg. der også kan købes i 2 x 1 kg. størrelse. Ankelvægtene lukker med velcro og kommer selvfølgelig i par som alle de andre viste modeller.

Du kan ikke justerer denne Aserve model, hvilket kan være en lille ulempe i forhold til f.eks. cPro9 ankelvægt sættet.

 • Sæt med 2 stk
 • Vægt: 1 kg, 2 kg
 • Lukning: velcro

 

Hvad er ankelvægte?

En ankelvægt eller håndledsvægt der dybest set er det samme, sættes om ankel for at tilføre vægt når du bevæger dig.

Ankelvægten i sin fysiske form, er en manchet eller strømpe du trækker på, sætter eller lukker omkring anklen. Her lukkes de fleste modeller med en velcro lukning.

Hvorfor bruge en ankelvægt?

Hvad er fordelen ved at bruge en ankelvægt? Ankelvægte brugte ofte af forskellige årsager, hvor de ofte bruges til cardio, udholdenhedstræning, styrketræning, spændstighed eller genoptræning. Du styrker muskler med den forøget vægt, helt ligesom du kan presse træningen og benene mere i forhold til f.eks. fodboldbold og andet hvor udholdenhed skal trænes. Helt ligesom med forøget styrke vil give dig mere spændstighed som kræves i gymnastik, kampsport m.m.

Selvom ankelvægte bruges af forskellige årsager, så bruges de af samme årsag; nemlig at styrke.

Risiko?

Der kan være en risiko ved at begynde på ankelvægte under træning eller gennem hverdagen. Hvis din krop er skrøbelig eller du måske lider af overvægt, kan det måske gøre mere skade end gavn, hvis du kaster dig direkte ud i at bruge forøget vægt, uden at være i ordentlig træning først. Hvis du er i tvivl, skal du altid konsulterer fagfolk som din læge eller måske fysioterapeut.

Øvelser?

Der findes mange måder at træne med håndled- og ankelvægte på. Du kan finde inspiration til fast balder øvelser med ankelvægte hos Alt.dk her, helt ligesom du kan finde inspiration til forskellige benøvelser med ekstra vægt i videoen her:

Din kommentar?