Action kamera som den sjove tilføjelse til træningen?

Action kamera som den sjove tilføjelse til træningen?

Hvis du elsker at cykle i skoven eller stort set hvilket som helst anden individuel sportsgren, så kunne den ekstra fede oplevelse være, at filme overalt hvor du kommer frem.

Action kamera som den sjove tilføjelse til træningen er nemlig, hvad der giver dig den bedste filmoptagelse, for disse er bygget robust i forhold til smartphonen og en del kommer med GPS og bluetooth eller wifi til at smide optagelser online med det samme.

De små smarte kameraer er blevet utrolige populære gennem den sidste års tid, hvor de især bliver brugt til at skildre folks oplevelser med f.eks. træning og motion ved påsættelse på skihjelm, cykelhjelm eller lignede. De kan selvfølgelig også bruges som håndholdte til at filme sommerferien i Spanien.

 

Vælg det rigtige kamera

Du finder kameraer i forskellige typer, hvor du kan adskille via disse typer:

  • Action – Primært brugt til mountainbike turen i skoven, skituren ned at løjperne eller løbeturen i bakker og hårde ruter. Vælg et kamera der er nem at betjene.
  • Film – Vælg dette når du vil have de bedre optagemuligheder og bedre kamera som i de mere almindelige ”almindelige” modeller.
  • Sport – Vælg dette kamera når du også gerne vil have GPS og pulsmåling mulighederne med kameraet.

 

Hvilket allround model er god til træningen?

Du finder rigtige mange forskellige modeller, mærker og priser. Supermarked eller byggemarked har engang imellem billige modeller helt ned til 500 kr. men disse er dog ofte ikke i den særlige gode kvalitet, men absolut ganske god til et begynderkamera for at se hvad det er.

Hvis du derimod vil have en bedre kvalitet til turen i skoven, så skal du over i de mere kendte mærker som Garmin, Sony, GoPro m.m.

Sony HDR Rs200 er en god model helt ligesom GoPro med deres Hero 5 Black.

 

GoPro Hero 5

GoPro med deres gode kvalitets udstyr til sport som kan findes blandt andet lige her, kommer med et Hero 5 kamera med op til 4k-video, touchskærm på bagsiden og tager foto i 12 megapixel.

Touchskærmen er en dejlig ting, for så kan du se eller redigere optagelserne med det samme. Det anbefales at bruge en skærmbeskytter, for regn, mudder, skidt m.m. i en skov kan ridse forfærdeligt. Skærmen er nem at betjene da menuen er intuitiv opbygget.

Kameraet kommer med sjove egenskaber som f.eks. stemmestyring, så du kan starte optagelse under kørsel. En anden ting er at det er vandtæt ned til 10 meter, hvilket kan give ganske fede optagelser både under træning men også i mere afslappende situationer som f.eks. ferier.

Optagemæssigt er kameraet med billedstabilisering som du også finder i blandt andet Sony modeller, og optagelserne er ganske fine især fordi der er tilsat støjreducering for vind også.

Det bedste ved GoPro modellen er dog, at den er super nem at montere og tage af igen. Det skal være nemt, hurtigt og simpelt, og det er netop hvad denne giver dig.

 

Sony HDR-AS200V

Denne Sony model er blevet kåret som Testvinder i en test ved Tænk, for sin ganske suveræne billedkvalitet indenfor action kameraer.

Hvis du går efter den bedste kvalitet i film eller billeder, så er denne model klart den bedste. Samtidig er prisen faktisk ganske billig for et action kamera til optagelse af Full HD video.

Kvalitetsmæssigt kommer kameraet med et særligt Carl zeiss objektiv, Sonys egen BIONZ X billedprocessor og billedstabilisering.

Tilslutning kommer det med Bluetooth og Wifi samt indbygget GPS og mikrofon.

Kameraet er vandtæt ned til 5 meter, som vel er godt nok for de fleste mennesker der ikke decideret dykker, men mere bare pjatter lidt rundt på ferien.

No Responses

  1. admin

Din kommentar?